De prijzen van de gronden stijgen in Vlaanderen

Nieuws

De prijzen van de gronden stijgen in Vlaanderen.

Volgens notaris.be zijn de prijzen van de bouwgrond in Vlaanderen nog gestegen. Er zijn minder transacties maar toch hogere prijzen. Een contradictie, of niet?

In de eerste helft van 2023 zijn er 4% minder bouwgronden verkocht in vergelijking met de eerste jaarhelft van 2022. De prijs per vierkante meter is met 13.2% gestegen.

Er lijkt wel een tegenspraak ten zijn in het spel van vraag en aanbod. Minder transacties, zou willen zeggen minder vraag, dus een lagere prijs. In realiteit gebeurt het omgekeerde

Volgens ons zijn er 2 logische verklaringen:

  • De bouwgronden worden steeds kleiner. Een kleiner perceel, heeft meestal een hogere prijs per m²
  • In vastgoed is grond het echte schaarse goed. Het aantal beschikbare bouwgronden neemt altijd af. Als er finaal minder aanbod is van gronden, zal de prijs onvermijdelijk stijgen.

Gigantische prijsverschillen

Met een mediaan prijs van 260.108 euro is Vlaams-Brabant de duurste provincie. Limburg heeft een mediaan prijs van 140.034 euro, of bijna de helft goedkoper.

Bron: Notaris.be

Uitstekende service!

Wij hebben dezelfde dag nog last minute een afspraak kunnen krijgen. Meneer Jessy Nauwelaers was stipt op tijd, op een zeer vlotte en respectvolle manier zijn werk gedaan. Er werd op een vriendelijke en geduldige manier antwoord op al onze vragen gegeven. Ik zou deze uitstekende service aan iedereen aanraden!

Petia Iankova
Petia Iankova 21/11/2023

Goede service

Heel tevreden over de opvolging en de schatting zelf.

Max ST
Max ST 10/03/2023

Tarieven

Hier vindt u onze tarieven

Aanvraag schatting

Vraag hier uw schatting aan