Wat is een overbruggingskrediet (KBC)

Algemeen, Schattingen

Wat is een overbruggingskrediet?

Een overbruggingskrediet is een kort lopend krediet. Dit wordt gebruikt wanneer u een nieuwe eigendom koopt, maar de opbrengst nodig heeft van een verkoop van een andere woning.

Veel kopers gebruiken de waarde van hun huis om een nieuwe eigendom te kopen. Hier zit soms een overlapping van enkele maanden, waarbij de vorige woning nog niet verkocht is, maar toch reeds de nieuwe eigendom aangekocht is en moet betaald worden.

In dit scenario wordt er gewerkt met een overbruggingskrediet.

Afhankelijk van bank tot bank betaalt u principe tijdens deze periode van de overbrugging enkel interest op het krediet en betaalt u het volledig krediet terug bij de verkoop van uw eigendom.

Erkend schatter-expert voor een overbruggigskrediet

De meeste banken vragen een schatting uitgevoerd door een erkend schatter-expert. Meestal kan u 80% tot 90% ontlenen van de geschatte venale waarde. De venale waarde is de normale verkoopwaarde van uw huis.

black handled key on key hole
Photo by PhotoMIX Company on Pexels.com

Op zich is het logisch dat de bank niet de volle waarde ontleend van uw eigendom. Door een veiligheidsmarge te nemen, is er ook een buffer, mocht de verkoop van uw huis toch iets minder gunstig uitvallen dan geschat.

U heeft tenslotte dit bedrag nodig om uw volgende aankoop te financieren.

Als erkend schatter-expert door Vlabel (Vlaamse Belastingsdienst) kunen wij voor u schatting maken voor het bekomen van een overbruggingskrediet, o.a. voor KBC. Neem gerust contact op met uw KBC kantoor voor de exacte modaliteiten.

U kan via deze link uw schatting aanvragen. Type schatting: normale schatting.

Veel succes met uw plannen

360° virtuele rondleiding aangifte erfbelasting Antwerpen Berchem Bewindvoering beëdigd schatter beëdigd schatter-expert Brugge eigendom zelf verkopen erfbelasting erkend schatter erkend schatter-expert erkend schatter-expert KBC erkend schatter Berchem Erkend Vlabel schatter-expert Gent gratis schatting Heist-aan-zee huis zelf verkopen ing Knokke Knokke-Heist machtiging Vrederechter moderne woning normaal schattingsverslag onafhankelijk schatter Oostende overbruggingskrediet Publieke Kunst samenstelling verkoopdossier schatter schatter-expert schatter Melle schatter Merelbeke schatting conform kwaliteitscharter Vlabel schatting in het kader van bewindvoering Schatting voor een overbruggingskrediet schatting voor een verdeling/scheiding schatting voor verkoop verkooprechten verkopen zonder immo verkopen zonder makelaar Vlabel Vlabel schatting zelf verkopen

Uitstekende service!

Wij hebben dezelfde dag nog last minute een afspraak kunnen krijgen. Meneer Jessy Nauwelaers was stipt op tijd, op een zeer vlotte en respectvolle manier zijn werk gedaan. Er werd op een vriendelijke en geduldige manier antwoord op al onze vragen gegeven. Ik zou deze uitstekende service aan iedereen aanraden!

Petia Iankova
Petia Iankova 21/11/2023

Goede service

Heel tevreden over de opvolging en de schatting zelf.

Max ST
Max ST 10/03/2023

Tarieven

Hier vindt u onze tarieven

Aanvraag schatting

Vraag hier uw schatting aan